Conceptgarden

Ontwerp

Terras met luxe uitstraling of juist veel knusse hoekjes? Strakke plantenrijen of weelderig bloemenfeest? Mooi insectenhotel, duurzame regenton, boomhut, automatische beregening, een compleet verlichtingsplan? Wat je ook wil: wij zorgen voor een ontwerp dat perfect bij jou past. Jouw wensen en onze kennis en ervaring zijn daarbij het vertrekpunt. Jij vertelt wat je mooi vindt, wij voegen daar ideeën en kennis aan toe. Samen komen we tot een ontwerp dat nog mooier is dan je had gehoopt. We maken er een 2D- of 3D-tekening van. En die kan de basis vormen voor:

De technische tekening


Op de technische tekening vind je de exacte indeling van je tuinontwerp inclusief maatvoeringen. Het is onze bouwtekening: zo weten we precies waar we wat moeten aanleggen.

Het beplantingsplan

Wat groeit en bloeit straks waar? In het beplantingsplan delen we je tuin in met genummerde vakken. De nummers verwijzen naar een plantenlijst. Daar staan de planten die we samen voor jou tuin hebben gekozen. Ook hier weer geldt: jij vertelt ons wat je mooi vindt, wij brengen onze kennis in. Zo zorgt het plan niet alleen voor planten en bloemen waar jij blij van wordt, ze staan ook precies op de goede plek. Qua hoogte, bloeiwijze, kleur en manier van groeien.

Het verlichtingsplan


Verlichting laat jouw tuin extra stralen. Onmisbaar voor de sfeer: lampjes op de juiste plekken zorgen dat al het moois perfect wordt geaccentueerd. Maar verlichting is er ook voor veiligheid. Het zorgt bijvoorbeeld dat je goed ziet waar je loopt. Bovendien zijn handig geplaatste sensoren goed voor inbraakpreventie, dat noemen we ook wel schrikverlichting. Een verlichtingsplan past goed bij een nieuw ontwerp, maar kan ook heel veel toevoegen aan een bestaande tuin. Weten hoe?

Het beregeningsplan


Dé manier om je planten optimaal te laten bloeien en groeien: beregening. Met één druk op de knop – of zelfs helemaal automatisch – voorzie je al je planten van water. Zeker in de beginjaren is dit enorm belangrijk: wortelgestel van de nieuw aangeplante planten is dan nog niet optimaal volgroeid. Door tijdig water te geven voorkom je uitval van de beplanting. Kunstmatige beregening houdt bovendien ook je gras mooi groen.

Meer informatie om te kijken wat Conceptgarden voor u kan betekenen?